Sunday, March 29, 2015

PROGRAM MOTIVASI IBU BApA / PENJAGA DAN MURID TAHUN 6 (2015)

Ucapan dari Penceramah Jemputan

Ibu Bapa yang hadir

Takilmat oleh Penceramah bersama Ibu bapa dan murid

Murid-murid menulis amanat yang disampaikan oleh penceramah 

ucapan penutup oleh pengarcara majlis

penyampaian cenderamata dari YDP PIBG 

penyampaian cenderamata dari YDP PIBG bagi pihak sekolah

Sebelum Majlis bersurai murid-murid bersalam dengan penceramah jemputan

Pada hari Ahad, 29 April 2015 bermula jam 6.00 ptg hingga 11.30 mlm satu Program Motivasi Ibu Bapa / Penjaga Dan Murid Tahun 6 sesi 2015  telah diadakan bertempat di Dewan Bestari,  SK.Kg Baharu Felda Neram 1 untuk para ibu bapa/Penjaga  murid-murid Tahun 6. Program ini dikendalikan oleh Unit Bimbingan Kaunseling dengan kerjasama Unit Peningkatan Tahun 6 dan PIBG SKKBFN1.
     Penceramah jemputan yang telah mengendalikan program  ini  ialah Encik Norzilam b Mohamed yang merupakan seorang  pengarah dari Biro Tatanegara Jabatan Perdana Menteri Negeri Terangganu  serta mempunyai kepakaran  kaunseling.
    Ibu bapa didedahkan dengan peranan dan  tanggungjawab  untuk  memantau kegiatan anak-anak di rumah  serta memberi  sokongan moral agar anak-anak lebih fokus ke arah  mencapai kecemerlangan .Diharapkan program ini dapat membantu  muri-murid dan  ibu bapa mencari penyelesaian dan melakukan perubahan untuk mencari titik kejayaan dalam kehidupan.

Seramai 25 orang murid sahaja yang hadir manakala bilangan ibu bapa dan penjaga yang turut hadir adalah  50 orang.No comments:

Post a Comment